Toimintamuodot

Ruokalahjoitusten organisointi


 

Miten saada ruoka-avustuksen lahjoittajilta tarvitsijoille?

Meidän jatkuva kehittämisen kohde on ruoka-avustusten kuljettaminen ja jakaminen ekologisemmin ja nopeammin lahjoittajilta apua tarvitseville. Kuukausittain kauttamme kulkee avustuksia noin 55 yhteisölle. Yhdistyksemme noutaa, lajittelee ja varastoi lahjoitukset, jotta ruoka-aputyötä tekevien jakajien on helppo ottaa mitä tarvitsevat.

Avustusten jakotapahtumia


65

noutoa viikossa

260

noutoa kuukaudessa

Tämän lisäksi me noudamme lahjoittajilta joskus nopeallakin varoitusajalla lahjoitettuja avustuksia aina silloin kun ovi aukeaa.


Nastolan kolmen pisteen ruoka-apu


Vuoden 2022 aikana toteutimme Nastolan kolmen pisteen ruoka-apu-hanketta. Johon saimme Lahden kaupungin rahoitusta. Tarkoituksena oli jakaa ruokaa kolmessa pisteessä Nastolassa. Toimintakeskus Tienhaarassa, Nastolan seurakuntatalolla ja Nastolan Helluntaiseurakunnassa.

Ota yhteyttä, jos tarvitset ruoka-apua tai haluat olla mukana vapaaehtoisena!


Työpaja Tienhaara Ismo Haverinen 0447297676 Tienhaara facebook
Nastolan seurakunta Hanna-Kaisa Varjonen 0504127021 Nastolan seurakunta Facebook
Nastolan Helluntaiseurakunta Anu Pötsänen 0458771313 Nastolan Helluntai srk Facebook

Ovi Auki Elämään-hanke


Saimme STEA:n rahoituksen toteuttaa Ovi Auki Elämään-hanketta. Hankkeen tarkoitus oli Ruoka-avunhakijoiden elämänhallinnan edistäminen vapaaehtoisten tukihenkilöiden koulutuksella sekä Lahden, Hollolan ja Asikkalan ruoka-apua tarjoavien järjestöjen yhteistyöverkoston koordinoinnilla. Hanketta toteutettiin 2018-2020.

Kiitos kaikille!


Kaiken Kansan Joulujuhla


Joulun sanomaa ja jouluateria

Yksi tunnettu osa auttamistoimintaamme on jokavuotinen Kaiken Kansan Joulujuhla, jossa tarjoamme joulun aikaan paljon kaivattua yhteisöllisyyttä sekä iloa vuoden kylmimpään aikaan.

Joulujuhlassa ohjelmassa on musiikkiesityksiä, pieniä puheita, paikalla myös joulupukki. Joulujuhla huipentuu jouluruokailuun. Lopuksi osallistujat saavat kotiin vietäväksi runsaan ruokakassin. 

Kiitos kaikille vapaaehtoisille ja lahjoittajille!