Toimintamuodot

Ruokalahjoitusten organisointi


 

Miten saada ruoka-avustuksen lahjoittajilta tarvitsijoille?

Meidän jatkuva kehittämisen kohde on ruoka-avustusten kuljettaminen ja jakaminen ekologisemmin ja nopeammin lahjoittajilta apua tarvitseville. Kuukausittain kauttamme kulkee avustuksia noin 40 yhteisölle. Yhdistyksemme noutaa, lajittelee ja varastoi lahjoitukset, jotta ruoka-aputyötä tekevien jakajien on helppo ottaa mitä tarvitsevat.

Avustusten jakotapahtumia


43

noutoa viikossa

175

noutoa kuukaudessa

Tämän lisäksi me noudamme lahjoittajilta joskus nopeallakin varoitusajalla lahjoitettuja avustuksia aina silloin kun ovi aukeaa.


Nastolan kolmen pisteen ruoka-apu


Vuoden 2022 aikana toteutamme Nastolan kolmen pisteen ruoka-apu-hanketta. Johon olemme saaneet Lahden kaupungin rahoitusta. Tarkoituksena on jakaa ruokaa kolmessa pisteessä Nastolassa. Toimintakeskus Tienhaarassa, Nastolan seurakuntatalolla ja Nastolan Helluntaiseurakunnassa.

Ota yhteyttä, jos tarvitset ruoka-apua tai haluat olla mukana vapaaehtoisena!


Työpaja Tienhaara Ismo Haverinen 0447297676 Tienhaara facebook
Nastolan seurakunta Hanna-Kaisa Varjonen 0504127021 Nastolan seurakunta Facebook
Nastolan Helluntaiseurakunta Anu Pötsänen 0458771313 Nastolan Helluntai srk Facebook

Ovi Auki Elämään-hanke


Saimme STEA:n rahoituksen toteuttaa Ovi Auki Elämään-hanketta. Hankkeen tarkoitus oli Ruoka-avunhakijoiden elämänhallinnan edistäminen vapaaehtoisten tukihenkilöiden koulutuksella sekä Lahden, Hollolan ja Asikkalan ruoka-apua tarjoavien järjestöjen yhteistyöverkoston koordinoinnilla. Hanketta toteutettiin 2018-2020.

Kiitos kaikille!


Kaiken Kansan Soppajuhla


Lämmintä ruokaa ja sanaa

Operaatio Avoin Ovi ry järjestää Kaiken Kansan Soppajuhlan joka kuukausi Kääntöpiiri seurakunnan kanssa. Soppajuhla tapahtuu Wanhan Walimon tiloissa vesijärvenkatu 25:ssä kello 18:00. Wanhan Walimon isoon saliin mahtuu 250 henkilöä ja tila on toistaiseksi riittänyt kaikille. Keskimäärin Soppajuhlaan osallistuu 150-180 henkilöä, sopan lisäksi jaamme halukkaille ruokakassin kotiin vietäväksi. Ohjelmassa livemusiikkia ja yhteislaulua.

Soppajuhlat on peruttu toistaiseksi koronaviruksen takia!

  • Elokuu: Keskiviikko 19.08. kello 18:00
  • Syyskuu: Keskiviikko 16.09. kello 18:00
  • Lokakuu: Keskiviikko 21.10. kello 18:00
  • Marraskuu: Keskiviikko 18.11. kello 18:00

Kaiken Kansan Joulujuhla


Joulun sanomaa ja jouluateria

Yksi tunnettu osa auttamistoimintaamme on jokavuotinen Kaiken Kansan Joulujuhla, jossa tarjoamme joulun aikaan paljon kaivattua yhteisöllisyyttä sekä iloa vuoden kylmimpään aikaan.

Joulujuhlassa ohjelmassa on musiikkiesityksiä, pieniä puheita, paikalla myös joulupukki. Joulujuhla huipentuu jouluruokailuun. Lopuksi osallistujat saavat kotiin vietäväksi runsaan ruokakassin. 

Kiitos kaikille vapaaehtoisille ja lahjoittajille!