Toimintamuodot

Ruokalahjoitusten organisointi


 

Miten saada ruoka-avustuksen lahjoittajilta tarvitsijoille?

Meidän jatkuva kehittämisen kohde on ruoka-avustusten kuljettaminen ja jakaminen ekologisemmin ja nopeammin lahjoittajilta apua tarvitseville. Kuukausittain kauttamme kulkee avustuksia noin 40 yhteisölle. Yhdistyksemme noutaa, lajittelee ja varastoi lahjoitukset, jotta ruoka-aputyötä tekevien jakajien on helppo ottaa mitä tarvitsevat.

Avustusten jakotapahtumia


43

noutoa viikossa

175

noutoa kuukaudessa

Tämän lisäksi me noudamme lahjoittajilta joskus nopeallakin varoitusajalla lahjoitettuja avustuksia aina silloin kun ovi aukeaa.


Kolmen pisteen ruoka-apu Nastola


Vuoden 2021 aikana toteutamme Nastolan kolmen pisteen ruoka-apu-hanketta. Hankkeeseen olemme saaneet Lahden kaupungin OSBU-rahoitusta. Tarkoituksena on jakaa ruokaa kolmessa pisteessä Nastolassa. Toimintakeskus Tienhaarassa, Nastolan seurakuntatalolla ja Nastolan Helluntaiseurakunnassa.

Ota yhteyttä, jos tarvitset ruoka-apua tai haluat olla hankkeessa mukana vapaaehtoisena!


Työpaja Tienhaara Talvikki Kontro 0447297675 Tienhaara facebook
Nastolan seurakunta Hanna-Kaisa Varjonen 0504127021 Nastolan seurakunta Facebook
Nastolan Helluntaiseurakunta Johanna Kaukiainen 0505258828 Nastolan Helluntai srk Facebook

Kaiken Kansan Soppajuhla


Lämmintä ruokaa ja sanaa

Operaatio Avoin Ovi ry järjestää Kaiken Kansan Soppajuhlan joka kuukausi Kääntöpiiri seurakunnan kanssa. Soppajuhla tapahtuu Wanhan Walimon tiloissa vesijärvenkatu 25:ssä kello 18:00. Wanhan Walimon isoon saliin mahtuu 250 henkilöä ja tila on toistaiseksi riittänyt kaikille. Keskimäärin Soppajuhlaan osallistuu 150-180 henkilöä, sopan lisäksi jaamme halukkaille ruokakassin kotiin vietäväksi. Ohjelmassa livemusiikkia ja yhteislaulua.

Soppajuhlat on peruttu toistaiseksi koronaviruksen takia!

  • Elokuu: Keskiviikko 19.08. kello 18:00
  • Syyskuu: Keskiviikko 16.09. kello 18:00
  • Lokakuu: Keskiviikko 21.10. kello 18:00
  • Marraskuu: Keskiviikko 18.11. kello 18:00

Kaiken Kansan Joulujuhla


Joulun sanomaa ja jouluateria

Yksi tunnettu osa auttamistoimintaamme on jokavuotinen Kaiken Kansan Joulujuhla, jossa tarjoamme joulun aikaan paljon kaivattua yhteisöllisyyttä sekä iloa vuoden kylmimpään aikaan.

Joulujuhlassa ohjelmassa on musiikkiesityksiä, pieniä puheita, paikalla myös joulupukki. Joulujuhla huipentuu jouluruokailuun. Lopuksi osallistujat saavat kotiin vietäväksi runsaan ruokakassin. 

Kiitos kaikille vapaaehtoisille ja lahjoittajille!